Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2008

Συμπαράταξη για τον Ελαιώνα ΤΩΡΑ


Συμπαράταξη για τον Ελαιώνα ΤΩΡΑ
• 16 Ιανουαρίου: Τετάρτη 7 μ.μ. σύσκεψη φορέων Δυτικής Αθήνας στο Περιστέρι, Άλσος.
• 27 Ιανουαρίου: Κυριακή πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γεωπονική Σχολή (Ιερά Οδός)
Το πώς θα εξελιχθεί ο Ελαιώνας θα κριθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο. Το αν θα μετατραπεί σε μια περιβαλλοντική βόμβα και σε ένα κατασκευαστικό ελντοράντο ή αν θα γίνει ένας μεγάλος πνεύμονας υψηλού πρασίνου κρίνεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο Ελαιώνας, μια περιοχή 10.000 στρεμμάτων με θεσμοθετημένα 3.500 στρέμματα πρασίνου, δεν αφορά μόνον τους λιγοστούς κατοίκους του. Αφορά ολόκληρο το Λεκανοπέδιο και ειδικά την πιο υποβαθμισμένη περιοχή του, την Δυτική Αθήνα.
Πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα αποτελούν το μπλοκ της τσιμεντοποίησης με ολέθριες συνέπειες στο περιβάλλον ολόκληρου του Λεκανοπέδιου, καθώς θα υπάρξει πολεοδομική και κυκλοφοριακή ασφυξία και δραματική χειροτέρευση της ρύπανσης –ειδικά μετά την εγκληματική καταστροφή της Πάρνηθας. Κι ακόμη με επιδοτήσεις και δωρεοδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων από το δημόσιο ταμείο – 63 εκατ. ευρώ πριν καν ξεκινήσει το έργο. Μέρος μόνον αυτών των χρημάτων θα αρκούσε για να γίνουν τα πάρκα υψηλού πρασίνου στον Ελαιώνα. Τις επόμενες ημέρες θα βομβαρδισθούμε επικοινωνιακά από το μοτίβο ότι δήθεν η ΠΑΕ ΠΑΟ θα κατασκευάσει με δικά της χρήματα το νέο γήπεδο: πρόκειται για κραυγαλέο ψέμα.
Ο Ελαιώνας είναι αυτήν τη στιγμή ένα από τα πιο κρίσιμα μέτωπα αντίστασης των πολιτών στη νεοφιλελεύθερη διαχείριση του δημόσιου χώρου. Αν αυτή προχωρήσει τότε θα αποτελέσει μοντέλο για όλους τους μεγάλους ελεύθερους χώρους στο Λεκανοπέδιο.
Καλούμε όλες και όλους
Να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα για τον Ελαιώνα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε !!!
Να αποτρέψουμε την τσιμεντοποίηση. Να αντισταθούμε στον πολιτιστικό εκβαρβαρισμό των εμπορικών κέντρων τύπου MALL και των γηπέδων –αρένες Να κερδίσουμε πάρκα υψηλού πρασίνου στον Ελαιώνα, στο Ελληνικό, στο Γουδή, στο Ίλιο, στο Χαϊδάρι, στη Δραπετσώνα. Είναι ζήτημα ζωής!!!
Καλούμε όλες και όλους
Να στηρίξουν και να διαδώσουν τις δράσεις της Επιτροπής πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα.
Τηλ.: 210. 3459882, e-mail: elaionas@yahoo.gr, http://elaionas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: