Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Ανακοίνωση Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ για συλλαλητήριο 8 Δεκέμβρη κατά κλιματικής αλλαγής

Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001

STOP ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

STOP ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 1μμ

Στις 8 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε για να σημάνουμε «κόκκινο συναγερμό» κατά της υπερθέρμανσης του Πλανήτη. Την ίδια μέρα σε πάνω από 70 χώρες βγαίνουμε μαζί στους δρόμους για να πολιορκήσουμε στους ισχυρούς της Γης που θα συνεδριάζουν στην Διακυβερνητική του ΟΗΕ στο Μπαλί από τις 3-14 Δεκέμβρη. Χαιρόμαστε γιατί οι κινητοποιήσεις για την υπερθέρμανση στην Αυστραλία έβαλαν την σφραγίδα τους στην εκλογική ήττα του Χάουαρντ, πιστού φίλου του Μπους στην αδιαφορία για το περιβάλλον και την ειρήνη.

Όλοι και όλες εμείς εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές που αυτές τις μέρες ξεσηκωνόμαστε για να σώσουμε τις συντάξεις μας, την παιδεία και την υγεία από τις περικοπές του προϋπολογισμού του Αλογοσκούφη αλλά και τα σχέδια κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, εμείς που θα απεργήσουμε δυναμικά στις 12 Δεκέμβρη, θα βρεθούμε στις 8 Δεκέμβρη ΜΑΖΙ με τους ακτιβιστές και τον κόσμο που μέσα από επιτροπές και πρωτοβουλίες στις γειτονιές δίνουν μάχες για να σώσουμε το περιβάλλον βρίσκοντας μπροστά μας συχνά τα ΜΑΤ. Ο αγώνας είναι κοινός και έτσι μπορεί να είναι νικηφόρος. Εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε γιατί έχουμε την δύναμη να αντιστεκόμαστε και να νικάμε. Το δείξαμε με τις μαχητικές διαδηλώσεις για τις πυρκαγιές και τους νεκρούς το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Διαδηλώνουμε γιατί η υπερθέρμανση του Πλανήτη είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα που την πληρώνουμε με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς εξ αιτίας καταστροφικών πλημμύρων, της ξηρασίας και της ερημοποίησης που οδηγεί στην πείνα, κυκλώνων όπως στο Μπαγκλαντές που σκορπάνε τον θάνατο, πυρκαγιών όπως της Πελοποννήσου και όλη της Νότια Ευρώπη φέτος.

ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Μας βρίσκουν μπροστά τους γιατί το σύστημα τους, ο καπιταλισμός μετέτρεψε το κυνήγι του κέρδους σε μηχανισμό αλόγιστης εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα. Η προτεραιότητα της καύσης ορυκτών καυσίμων επιβάλλεται από τις πετρελαϊκές εταιρίες, την βιομηχανία ελαστικών, τις εταιρίες μεταφορών με φορτηγά και αεροπλάνα, τις εταιρίες μετακινήσεων με προτεραιότητα στο ΙΧ απέναντι στα δημόσια μαζικά μέσα μεταφοράς με σταθερή τροχιά, τις κατασκευαστικές που ολοκληρώνουν τον αφανισμό του πράσινου υπέρ του τσιμέντου και των αυτοκινητόδρομων χωρίς κανένα σεβασμό στα δάση και τους ελεύθερους χώρους. Η νεοφιλελεύθερη επιδρομή χειροτερεύει τις επιπτώσεις γι αυτό και ο ξεσηκωμός τα τελευταία χρόνια ξεδιπλώνεται.

Οι ΗΠΑ ,οι χώρες της ΕΕ, το κλάμπ των G8 ευθύνονται σε συντριπτικό βαθμό για το γεγονός ότι ο Πλανήτης ψήνεται με άνοδο της μέσης θερμοκρασίας σε 0,7 βαθμούς τα τελευταία 50 χρόνια ενώ η προοπτική της ανόδου πάνω από 2 βαθμούς θα σημάνει συνέπειες για δισεκατομμύρια ανθρώπους, ιδιαίτερα προερχόμενους από φτωχές χώρες. Ο ιμπεριαλισμός με τους πολέμους για τα πετρέλαια και τα προγράμματα «ανθρωπιστικής» εξαθλίωσης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κάνει ακόμη πιο εφιαλτικές τις συνέπειες της κλιματικής καταστροφής πάνω στους φτωχότερους λαούς της Γης. Οι συμφωνίες κορυφής όπως το πρωτόκολλο του Κιότο που πρόβλεπε σταδιακή μείωση των ρύπων έμεινε στα συρτάρια αφού βασικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία ποτέ δεν το στήριξαν.

Αντί για λύσεις όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πριμοδοτούν την πυρηνική ενέργεια που με τα ατυχήματα όπως του Τσερνόμπιλ το 1986 κόντεψαν να αφανίσουν εκατομμύρια. Στέλνουν στρατούς κατοχής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, απλώνουν τις επεμβάσεις γύρω από τις ενεργειακές οδούς σκορπίζοντας τον θάνατο και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι συνένοχη στα εγκλήματα των ισχυρών. Συνεχίζοντας την νεοφιλελεύθερη προσαρμογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να αυξήσουν την εκπομπή ρύπων στην Ελλάδα κατά 26,6% αντί να την μειώσουν.

Συμμετέχει για χάρη των Λάτσηδων και των Βαρδινογιάννηδων στη ληστρική επιδρομή με τους νέους αγωγούς Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης που θα κάνουν το Αιγαίο θάλασσα των γιγαντιαίων τάνκερ και των πετρελαιοκηλίδων.

Στηρίζει τους ενεργειακούς κολοσσούς και ιδιωτικοποιεί την ΔΕΗ, απολύει μαζικά τους εργαζόμενους αντί να επεκτείνει την παραγωγή με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ( αυτές τις χαρίζει στο Μυτιληναίο!)

Αντί για επέκταση της δημόσιας συγκοινωνίας, επέκταση των τραίνων, αντί για ποδηλατόδρομους αποτελειώνει και δεν αναδασώνει τα καμένα δάση στον Υμηττό, στην Ηλεία, στην Ήπειρο για να φτιάξει νέους αυτοκινητόδρομους. Αντί για ανθρώπινες κατοικίες δίνει άδειες για Βωβουπόλεις και εμπορικά κέντρα που εξοντώνουν το πράσινο και κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου.

Ο Παυλόπουλος έχει το θράσος να κάνει αποκαλυπτήρια του αγάλματος του δασοπυροσβέστη όταν οι πυροσβέστες είναι ακόμη κακοπληρωμένοι συμβασιούχοι, όταν αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα δεν γίνονται μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, όταν πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν αγοράζονται αλλά αντίθετα σπαταλώνται δις σε πολεμικούς εξοπλισμούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Δημόσιο έλεγχο σε όλο το κύκλωμα της ενέργειας για να επιβάλουμε λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του περιβάλλοντος και όχι των πολυεθνικών

- Δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές για να σώσουμε τις πόλεις και το περιβάλλον από την ρύπανση που επιβάλλει το λόμπυ της αυτοκινητοβιομηχανίας

- Δημόσιο πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών για ποιοτική κατοικία με εξοικονόμιση ενέργειας και διάσωση των χώρων πρασίνου

- Κοινωνικές δαπάνες για την προστασία των δασών και των υδάτινων πόρων με ενίσχυση της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

Στις 8 Δεκέμβρη να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα με ένα μαζικό συλλαλητήριο στη Βουλή και πορεία προς την ΕΕ, την πρεσβεία των ΗΠΑ, το ΠΕΧΩΔΕ για να βροντοφωνάξουμε ενάντια στους ενόχους. Και θα δώσουμε άμεσα την συνέχεια με την κλιμάκωση της αντίστασης για να σώσουμε τους ελεύθερους χώρους, τα δάση, τις ζωές μας από τον καταστροφικό εφιάλτη που μας ετοιμάζουν. Ο δρόμος δεν είναι η «ατομική» μας στάση με αλλαγή του στυλ ζωής αλλά οι μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία με την απαλλαγή της από την ασφυκτική μέγγενη της μειοψηφίας των καπιταλιστών που επιβάλλει την εκμετάλλευση και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο δρόμος για μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι και το περιβάλλον θα είναι πάνω από τα κέρδη είναι και η μόνη ελπίδα ότι θα τους σταματήσουμε! Γι αυτό τα δίνουμε όλα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 8 Δεκέμβρη!

Σε κάθε συνέλευση σωματείου, σε κάθε συνέλευση σχολής, σχολείου και τοπικής κίνησης ας πάρουμε την απόφαση να οργανωθούμε για να είμαστε όλοι και όλες μαζικά στους δρόμους στις 8 Δεκέμβρη!

ΚΑΛΟΥΝ: Συνεργαζόμενοι φορείς και κινήματα πόλης, περιβαλλοντικές και κοινωνικές

συλλογικότητες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΤΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΔΣΑ, Γενικές συνελεύσεις φοιτητών

Επικοινωνία με Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ: τηλ. 6932828964 jspg@otenet.gr www.genoa2001.org

ΑΕΙ-ΤΕΙ 6934216811, Εκπαιδευτικοί 6932840030, Μαθητές 6945829645, Νοσοκομειακοί 6973669298,

Εργαζόμενοι Ιδιωτικού τομέα - ΔΕΚΟ-Τραπεζών 6945257809, Θεσσαλονίκη 6973935087, Πάτρα και Δυτ.Ελλάδα 6937539449,

Χανιά 6972715314, Ηράκλειο 6944575832, Ρέθυμνο 6947689421, Γιάννενα 6997263482,, Θράκη 6976778461, Θεσσαλία 6944142387

Δεν υπάρχουν σχόλια: