Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Η υπερθέρμανση του Πλανήτη παραγοντας πτώσης της κυβέρνησης της Αυστραλίας!

Η υπερθέρμανση του Πλανήτη παραγοντας πτώσης της κυβέρνησης της Αυστραλίας!

Ολοι στις 8 Δεκέμβρη 1μμ στο Σύνταγμα!

Όλοι και όλες εμείς που πήραμε την πρωτοβουλία να συμμετέχουμε στην παγκόσμια μέρα δράσης κατά της υπερθέρμανσης του Πλανήτη με την διοργάνωση διαδηλώσεων στις 8 Δεκέμβρη σε πάνω από εβδομήντα χώρες, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ήττα του Χάουαρντ στις εκλογές της Αυστραλίας. Μαζί μας χαίρεται το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα γιατί ηττήθηκε άλλος ένας σύμμαχος του Πλανητάρχη Μπούς στην άδικη εκστρατεία του για τα πετρέλαια και τον στρατηγικό έλεγχο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Είναι η πρώτη φορά που οι κινητοποιήσεις για την υπερθέρμανση συνέβαλαν αποφασιστικά στην πτώση μιας κυβέρνησης που αρνιόταν επίμονα να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις του πρωτοκόλλου του Κιότο μαζί με τις ΗΠΑ και τον Καναδά υποτιμώντας τον κίνδυνο να «ψηθεί» ο Πλανήτης εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα. Στην Αυστραλία, οι καταστροφικές συνέπειες από το λιώσιμο των πάγων και την υπερθέρμανση είναι ορατές με γυμνό μάτι. Γι αυτό άλλωστε πριν από ενάμιση μήνα εκατόν πενήντα χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν από τον Χάουαρντ αλλαγή πολιτικής.

Τώρα, η ατζέντα των ισχυρών στην επερχόμενη σύνοδο της Διακυβερνητικής του ΟΗΕ στο Μπαλί της Ινδονησίας στις 3-14 Δεκέμβρη θα βρεθεί μπροστά σε μια εξέλιξη που ενισχύει τα κινήματα που βγαίνουν στους δρόμους απαιτώντας μια διαφορετική πορεία για να σωθεί η ζωή στο Πλανήτη.

Η προτεραιότητα της χρήσης ορυκτών καυσίμων στην παραγωγή ενέργειας, στις μεταφορές, στις μετακινήσεις, στα νοικοκυριά επιβλήθηκε με την δύναμη των πολυεθνικών και των ισχυρών χωρών που πριμοδοτούν τις εταιρίες πετρελαίου, ελαστικών, αυτοκινήτου, τις κατασκευαστικές εταιρίες που ροκανίζουν κάθε τετραγωνικό μέτρο πράσινου. Ένα δυναμικό κίνημα αναπτύσσεται για να μπουν οι ανάγκες μας για μια βιώσιμη κοινωνία στο Πλανήτη που θα αξιοποιεί ανανεώσιμες και όχι ενεργοβόρες πηγές ενέργειες και τεχνολογίες, που θα βάλει φρένο στην ασυδοσία του νεοφιλελευθερισμού σε βάρος του περιβάλλοντος σώζοντας τα δάση, τις θάλασσες, τον αέρα, το νερό ώστε να αποτελούν δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύσιμα είδη.

Ένα μεγάλο ραντεβού δίνουμε στις 8 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα στις 1μμ περιβαλλοντικές κινήσεις, κινήματα πόλης, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι για να βάλουμε την Ελλάδα στο χάρτη της παγκόσμιας μέρα δράσης και να απαιτήσουμε από την κυβέρνησης να εγκαταλείψει την καταστροφική πολιτική για το περιβάλλον!

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001,6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: