Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Πετρόλα και Χαλυβουργική......βλάπτουν σοβαρά το κλίμα,


Πετρόλα και Χαλυβουργική...
.....
...βλάπτουν σοβαρά το κλίμα, καταγγέλουν ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ. Το Σάββατο στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια ημέρα δράσης για το κλίμα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ κατά των Επεκτάσεων του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ και των μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει το προσεχές Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 1μ।μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Στο πολύχρωμο συλλαλητήριο συμμετέχουν δεκάδες συνεργαζόμενοι φορείς , κινήματα πόληςπεριβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις, συνδικάτα και επιστημονικοί φορείς.
Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλει ότι:
Τα νέα σχέδια γιγάντωσης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ καθώς και τα σχέδια της Χαλυβουργικής για την εγκατάσταση κολοσσιαίας μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής 880 ΜW, αν αδειοδοτηθούν και υλοποιηθούν, θα προσθέσουν ετησίως στην ατμόσφαιρα, εκτός των άλλων ρύπων, 3,5 έως 4 εκατομμύρια τόνους Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2)!
Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις τους για την αναχαίτιση των κλιματικών αλλαγών, οι κυβερνήσεις δείχνουν πάντα πρόθυμες να αδειοδοτήσουν τα πιο παράλογα επενδυτικά σχέδια υπονομεύοντας στην πράξη το κλίμα αλλά και το περιβάλλον του Θριάσιου Πεδίου.
Με το σχέδιο γιγάντωσης της ΠΕΤΡΟΛΑ, οι εκπομπές CO2 θα αυξηθούν κατά 349%, αγγίζοντας τους 945.000 τόνους ετησίως! Αυτό σημαίνει σχεδόν τριπλάσιες εκπομπές από τα δικαιώματα που έχει το διυλιστήριο έως το 2012 με βάση την νομοθεσία.
Από την μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής Θα εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα 2,6 – 3,1 εκ. τόνους Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2), ετησίως , καθώς και άλλους επικίνδυνους αέριους ρύπους που ευθύνονται για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή. Αυτές οι εκπομπές CO2 ισοδυναμούν με τις ετήσιες εκπομπές τουλάχιστον 80.000 – 100.000 βενζινοκίνητων αυτοκινήτων!
Καλείται η Κυβέρνηση να αλλάξει γρήγορα πολιτική για το Θριάσιο , να λάβει τα μηνύματα των καιρών και να μην προχωρήσει σε καμιά πράξη αδειοδότησης των καταστροφικών σχεδίων. Να πάψει να προορίζει το καταπράσινο Μελετάνι της Μάνδρας για χωματερή επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) ή ΧΥΤΑ .
Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Δημοτικό Parking Ελευσίνας (Έναντι 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ «ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ» ) το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ.
http://press-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: